Liiga kallis
Toitlusasustusi on muidugi igasuguseid, kuid see üks, kus mina põgusalt töötasin, pani ALGUSES tohutut rõhku puhtusele ja tooraine kvaliteedile, ning lõpuks see oli mulle õppetund.
Kui kliendid nurisesid, et miski on liiga kallis, ja nad saaksid selle oma kodus teha poole odavamalt, siis ... polnud minu koht näkku öelda, et ... see vahe, kodus tegemise/ostmise ja restoranitaldriku vahel on see, mille eest restoran näiteks viskab ära tooraine, mis pole enam täiuslikult värske. KODUS sa ikka kasutaksid oma kipra vajuvat paprikat. Kui hind on kallis, siis osa sellest on raha ära visatud tooraine eest, ja ... hakkame lugema ... ruumide rent, koristajate palk, teenindajate palk, vesi, elekter, mööbel, puhastusvahendid, köögitehnika, nõud-noad ... Selle kõige eest peab toitlustaja maksma, ja ainus koht, kus ta saab raha kliendi käest, on toidu hind, see 'üle-lisa'.
Jah, sa saad kodus sellesama asja teha odavamalt, KUNA sa ei arvesta selle hinna sisse isegi mitte pliidupuhastus-svammi ja pastat, edasi köögimööblit-tehnikat ... ega oma puhastustoimingute/töö-aega. Restoran peab selle kõige eest maksma, ja raha tuleb ainult toidu müügist. Sinu praad aitab maksta palka kõigile seal töötavatele inimestele.
Ja muidugi on liialdatud hindadega kohti, kuid ... töötanud sel alal 3 kuud, 10 aastat tagasi 😂😁😄, ma mõtlen ... kas me peaksime inimestele/klientidele seletama, et nad ei saa ainult kokku klopitud toorainet. Ja ... odavate hindadega kohad võib-olla on vähem nõudlikud tooraine osas. Sa ei taha nätsutada närtsinud salatit. Kuid selleks, et kõik serveeritu oleks värskusest pakatav, sa omanikuna pead ostma "üle" ja leppima äraviskamisega.
Häbi näha kalli hinna üle nurisejaid, sest ... osa neist nuriseks ka toidu kvaliteedi üle, kui hind ja kvaliteet alla lasta ...
Ma ütlesin, ei, mul on!
Nemad vastutavad!
Kuid isegi enne, kui ma leti eest kotti sülle krapsates lahkusin, ma mõtlesin:
Mina pole väljas-sööja ja tegelikult ei tea maitsetest midagi, kuid kui mind just oksele ei aja, ma täiega kühveldan tellitud toidu endale sisse!
Minu restoranis näiteks minu seal olemise ajal hakati menüüs olevaid toite odavamalt valmistama ...
Mul oli häbi serveerida midagi, mida soojendati mikrolaineahjus ... WTH???? Kas keegi iial läheb restorani, kui seal serveeritud asjadest osa on jääst üles sulatatud ja mikrokas kuumutatud?
Mul hakkas nii häbi, et mu keha hakkas keelduma tööle minemast.
Comments